Siirry sisältöön
Palvelut luontokeskus Ukossa

Kolin luontokeskus Ukosta löydät retkeilyneuvontapisteen, matkamuistomyymälän ja varustevuokraus nurkkauksen. Ulko- ja sisäopastukset näyttelyhin ja lähiluontoon saat täältä myös sekä kokouspalvelut Vaarasali -auditoriossa. Meiltä löytyy myös kahvila- ja ravintolapalvelut.

Kahvila Eväsretket


Kahvila Eväsretket
+358 44010 1143

Kahvilasta voit ostaa mukaasi retkieväät; eväsleivät, termospullisen kahvia tai voit pitää evästauokosi kahvilassamme. Voit tiedustella myös ruokien toimitusta tai tilaustarjoiluja vaikkapa mökillesi.

Suosimme pientuottajien tuotteita ja tarjottavamme vaihtelevat luonnon antimien osalta vuodenajan mukaan. Sesonkiaikoina tarjoamme myös keittolounasta, järjestämme teemapäiviä ja ajoittain myös ruuan valmistusta ulkona kahvilan terassilla.

Esteettömät palvelut

  • Kolin luontokeskus Ukossa pääsee pyörätuolilla joka paikkaan. Talossa on esteetön WC, luiskat näyttelyihin sekä hissi  yläkertaan. Yläkerrassa auditoriossa esitetään Mustarinta-lyhytelokuva ja käytävällä on vaihtuva taidenäyttely. Auditorioon ja kahvioon mahtuu useita pyörätuoleja kerrallaan.

  • Pyörätuoli mahtuu pysäköintialueilta matkailijoita Yläpihalle kuljettavaan kiskohissiin. Yläpihalla on kaksi esteetöntä pysäköintipaikkaa. Toisen paikan leveys on 370cm ja toisen 310cm. Autojen paikoitus on muutoin kielletty Yläpihalla.

  • Ukko-Kolin näköalapaikan tuntumassa on esteetön tasanne. Näköalatasanteelle pääsee pyörätuolilla leveää polkua pitkin portaattomasti, mutta jyrkähkön nousun takia avustajan on hyvä olla mukana. 

  • Vaarasali-auditoriossa on induktiosilmukka kuulovammaisille.


Maksuttomia palveluja :
retkeilyneuvonta
lukunurkka
lasten leikkipaikka
yläkerran vaihtuva taidenäyttely