Siirry sisältöön
Lumikenkäretki Kolinuuron maisemiin - hiihtolomaviikon takuulähdöt
[]
50,00 €
50,00 € / 3 h
Hinta sisältää 1 henkilön. Tämän yli menevät:
  • Osallistujat50,00 €

Kauppias

Retkipaikka Koli [email protected] +358407732442 Y-tunnus: 2398869-9 Kauppiaan ehdot

Lumikenkäilyretki Kolinuuron maisemiin - Hiihtolomaviikon 8 - 10 takuulähdöt perjantaina 23.2. ja 1.3. sekä 8.3.2024 kello 16.00

Kolin kansallispuisto Pohjois-Karjalassa on yksi Suomen upeimmista luontokohteista.

Lumikenkäretki Kolin kansallispuistossa on unohtumaton elämys, jossa pääset ihailemaan upeita maisemia ja kuulet samalla kansallismaiseman historiasta ja luonnosta.

Lähdemme retkelle luontokeskus Ukon edestä. Kuljemme Kolinuuron kautta ihastelemaan sekä Pielisen maisemaa että jylhästi kohoavia Kolin huippuja. Pieni-Kolin ja Kolin korkeimpien huippujen väliin jäävä Kolinuuro erottaa kaksi muinaista mannerlaattaa toisistaan. Uurossa kuljemme vanhassa metsässä ja ihastelemma Kolin kallioita, joille usein muodostuu hienoja jääpuikkoja. Kolinuurosta jatkamme Paha-Kolin kautta Ukko-Kolin laelle ja takaisin lähtöpaikalle luontokeskus Ukon pihaan.

Kolin huipulla nautimme upeasta näkymästä Kolin kansallispuistoon. Eräopas kertoo lisää Kolin historiasta ja sen merkityksestä Suomen kulttuuriperinnölle. Koli on inspiroinut monia taiteilijoita, ja Kolin huipuilla vieraillessasi tunnet, miksi nämä maisemat ovat ikuistettu niin moneen maalaukseen ja runoon.

Aikaisempaa kokemusta lumikenkäilystä ei tarvita! Käyttöön osallistujat saavat varmat ja helpot lumikengät, joiden kanssa on hyvä kulkea myös jyrkempiä, lumisia ja jäisiä maastoja. Lisätueksi käyttöön tarjotaan sauvat.

Tällä retkellä on korkeuseroja, jotka tekevät reitistä vaativamman ja seikkailullisemman. Etenemisvauhti pidetään kohtuullisena. Retki on liikunnallinen, muttei kuitenkaan vaativa urheilusuoritus.

Kesto: 3 h
Kapasiteetti: 1 - 20 pax
Saatavuus: hiihtolomaviikon 8 - 10 takuulähdöt 23.2. ja 1.3. sekä 8.3.2024 kello 16.00
Kielet: suomi, englanti
Lähtö ja paluu: Kolin luontokeskus Ukko
Hinta: 50 €/henkilö

Järjestäjältä saatavat varusteet: Lumikengät, sauvat ja kuuma juoma ja otsalamput
HUOM! Lumikengät sopivat kenkiin, joiden maksimikoko on 52 (EU)
Osallistujan omat varusteet: Varrelliset talvikengät, säänmukainen vaatetus, kamera, aurinkolasit, reppu, vesipullo
Vuokrattavissa olevat varusteet: Varrelliset talvikengät, pipot, hanskat, kevyttalvihaalari